2024 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Paskaita „Otsukaresama! Bendruomeniškumo ir atsidavimo kultūra japonų kasdienoje“

 Rugsėjo 24d. pradedame  paskaitų ciklą “Gyvenimas – tai kelionė arba Rytų ir Vakarų susitikimas”

 Ar žinojote, kad frazė „Otsukaresama“ Japonijoje reiškia ne tik padėką, bet ir atspindi gilų bendruomeniškumo jausmą? Taip, pažodinis frazės vertimas būtų „Gerbiamasis (-oji), labai nuvargote“, bet už atsidavimą bendram tikslui tas nuovargis yra vertas ypatingos pagarbos.

Apie tai ir ne tik išgirsite viešoje paskaitoje, kurioje bus nagrinėjama unikali japonų kultūrinė ypatybė – noras priklausyti grupei. Ką tai suteikia japonams? Pirmiausia, tai tiesiogiai susiję su kasdienių santykių palaikymu tarp bendradarbių ir draugų, įskaitant ir hierarchinius ryšius.

Kita sritis – glaudūs ryšiai, kuriami remiantis bendrais pomėgiais. Čia daugiau dėmesio bus skiriama vyresniajai kartai, garsėjančiai aktyvumu ir atsidavimu savo hobiams.

Paskaitą Ąžuolyno bibliotekos Žvaigždžių salėje (Radastų g. 2, 1 a.) rugsėjo 24 d. 18.00 val. ves VDU Azijos studijų centro direktorius dr. Arvydas Kumpis. Ateikite ir sužinokite, kaip japonų ištobulinta tvarka gali įkvėpti ir praturtinti mūsų kasdienybę.  Renginiai nemokami, be registracijos.

Paskaitų ciklas finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos , pagal  KŠBC projektą "Pasirinkimai" , priemonėje "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse"

 
Nuorodoje yra visa informacija apie šiį renginių ciklą:





2024 m. rugsėjo 13 d., penktadienis

Bendruomenių tiltai 2024

 Kauno Šilainių bendruomenės centras  09-15d. dalyvauja  Kauno bendruomenių centrų asociacijos 20-mečiui pažymėti skirtoje šventėje VDU botanikos sode.  Pristatysime  savo bendruomenės centrą  edukacines dirbtuves ir  šventinį kiemelį.  Folkloro ansamblis " Slaunos su škarpetkutėm" džiugins savo dainomis ir žaidimais.

Kviečiame dalyvauti šventėje KŠBC bendruomenės centro narius, jų artimuosius , draugus,  kauniečius ir visus mėgstančius linksmintis, draugiją, dainą bei šokį. 

Iki susitikimo sekmadienį.


2024 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Paskaitų ciklas "Gyvenimas-tai kelionė"

 Projekto idėja yra  papasakoti apie japonų kasdienybę, kuri labai mažai kam žinoma.

Japonų kultūra unikali, bet mus domina žmonės, kuriantys šią kultūrą. Būtent jie yra patys svarbiausi. Susitikime su Japonija Kaune ir daugiau apie ją sužinokime iš žmonių, kurie joje lankėsi, gyveno, studijavo ir turi tiesioginius ryšius su šalimi ir jos žmonėmis.
 
Labai dėkoju neoficialiai Japonijos ambasadorei Lietuvoje ir Lietuvos ambasadorei Japonijoje, Japonijos – Lietuvos draugystės asociacijos garbės nare, Įmonės “Kimono” ir Salono “Jaukūs namai” direktorei Astai Kavaliauskaitei už stumtelėjimą, organizacinį indėlį,   matymą, kad tai yra svarbu daugumai  bičiulių  ir Japonų kultūros gerbėjų, taip pat  tai labai svarbu Kaunui ir Lietuvai.
 
Sveikinimo žodį atsiuntė J.E.Japonijos ambasadorius Tetsu Ozaki. Jis bus perskaitytas kiekvienos paskaitos pradžioje.
Dėkojame  įmonės "Kimono" ir "Jaukūs namai" direktorei A.Kavaliauskaitei ir jos šeimai, Ąžuolyno bibliotekai, VDU, LSMU, Sugiharos namams, J.Dobkevičiaus progimnazijai,  ir  lektoriams .
Paskaitų ciklas finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos , pagal  KŠBC projektą "Pasirinkimai" , priemonėje "Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse"
 
Nuorodoje yra visa informacija apie šiį renginių ciklą:


2024 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Pažintis su Pamario kraštu

 Diena praleista Drevernoje, Ventės rage, pasiplaukiojimas mariose, vandens kanalais.


Pakeliaukite kartu su mūsų grupe : vaizdo įrašas 

 https://youtu.be/Uouji2BFJn8?si=mwDVtsr_yyszago-