2022 m. balandžio 30 d., šeštadienis

Fotosesija prie iškeliaujančių fotodrobių

     Saulėtą šeštadienio vidurdienį vėl susitikome KVKVB Šilainių padalinio puošniose patalpose. Keturias savaites bibliotekos sienas puošusi Dalės Kverevičiūtės fotografijų ant drobės paroda "Eiliuotos Akimirkos", su jai skirtais poetų posmais,  palieka biblioteką ir keliaus toliau.  Susirinkome apibendrinti kūrybinės draugystės paveikslų ir poezijos posmų, pasidžiaugti pasiekimais, aptarti kas kam labiausiai patiko, pasiklausyti muzikos, dainų, eilėmis išreikšti mintis. 

     Idėja eksponuojamas fotodrobes praturtinti eilėraščiais pasiteisino. Kūrybinėje paveikslo ir poezijos posmo draugystės akcijoje "Eiliuotas regėjimas" dalyvavo 12 poetų, prie  19 paveikslų puikuojasi 92 eilėraščiai. Dėkinga atsiliepusiems  į kvietimą poetams:  Daliai Milukaitei - Buragienei, Julijai Augustauskienei Rudenei, Nerijui Drūliai, Jūratei Jankauskienei, Irenai Jacevičienei - Žukauskaitei, Vidai Jurkienei, Ritai Juškevičiūtei - Mockeliūnienei, Daliai Kružikaitei - Sakalauskienei, Aurikai Navickienei, Alvyrai Pieterytei -Sventickienei, Virginijai Ruškienei ir Zenei Sadauskaitei. Dėkinga Seimo nariui Aurelijui Verygai už dalyvavimą ir palaikyma, gražius žodžiu ir palinkėjimus, padėkas ir dovanas. Dėkinga Seimo narių A.Verygos patarėjai ir A.Kubilienės padėjėjai Vaidai Pranarauskaitei už nuoširdumą, šypsenas, dalyvavimą renginiuose, gėles, pritarimą, patarimus ir puikią logistiką. Žinoma dėkinga Dalei Kverevičiūtei už spalvingas ir išraiškingas fotodrobes, kurios mėnesį laiko džiugino Šilainiškių akis.

Renginyje skambėjo KŠBC folkloro ansamblio "Slaunos su škarpetkutėm" atliekamos dainos; A.Kačanausko muzikos mokyklos mokinių: ansamblio Aistės Juodaitytės ir Rusnės Klimašauskaitės, Aurelijos Šulskutės atliekami kūriniai. Mokytojos Žizelė Romualda Laurynienė ir Jūratė Svidinskienė. Eiles skirtas parodai ir Mamai ( sekančią dieną Motinos diena) skaitė poetės Irena Jacevičienė-Žukauskaitė, Julija Augustauskienė , Rita Juškevičiūtė-Mockeliūnienė, Dalia Sakalauskienė-Kružikaitė, Aurika Navickienė. Fotomenininkė Dalė Kverevičiūtė kai kurias renginio dalyves pradžiugino specialiai joms pagamintomis dovanomis: delninėmis, pagalve, su jos fotografuotų nuotraukų spauda.

Kadangi paroda visus sužavėjo- norėjome įsiamžinti spalvotų paveikslų fone. Tad fotografavomės, pozavome, džiaugėmės...

Kauno Šilainių bendruomenės centro direktorė Rima Andriulionienė





 Renginio nuotraukas rasite šioje nuorodoje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą