2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

Brolių A. ir J. Juškų užrašytos dainos domina ansamblietes

 
          Brolių A. ir J. Juškų užrašytos dainos sudomino ansamblietes     

   Šilainių bendruomenės centro asociacijos dainų ansamblio „Slaunos su škarpetkutėm“ dainininkės neapsiriboja vien repeticijomis. Jos dažnai lankosi ir kituose miesto renginiuose.  2014 metais paruoštą programą „Oi, sesyte, negelkyte...“, skirtą Donelaičio 300-osioms metinėms parodė KPKC ir Šilainių bibliotekose.
    2015 02 11 -  Vilijampolės  Kartų namuose, surengtoje popietėje „Klaipėdos kraštas“  „Slaunos su škarpetkutėm“ atliko ir tris dainas iš Antano ir Jono Juškų dainyno.
    Sužinoję  apie  A.ir J. Juškų  muziejaus  įkūrimo  25-metį  ansamblietės  apsilankė
2015 03 06 Vilkijoje, kur muziejaus šventėje „IŠGYVENOME 25 METUS“ dalyvavo net aštuoni liaudiškos muzikos kolektyvai, atliekantys brolių Juškų užrašytas dainas. 
    Artimiau susipažinę su brolių Juškų pasiaukojamą atsidavimą lietuviškų dainų rinkimui ir spausdinimui, ne mažiau patriotiškais lietuvybės bei Juškų atminimo saugotojais muziejininkais Vida ir Arūnu Sniečkais,  ansamblietės Šilainių bibliotekai parvežė dovaną – Antano Mockaus bibliografinę knygą „BROLIAI JUŠKOS:Lietuvių liaudies dainų rinkėjai ir leidėjai“ tiesiai iš garbiosios A.Mockaus našlės V.Mockienės rankų.
     Sėkmės tolimesnei brolių Antano ir Jono Juškų muziejaus vadovų veiklai bei Šilainių bibliotekos lankytojams nuoširdžiai linki „Slaunų su škarpetkutėm“ dainininkės!

                   2015 03 07                                                                                          Helijuzida

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą